Не е сега времето за реформа в данъчната система, смята Мика Зайкова – Финанси – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не е сега времето за реформа в данъчната система, въпреки че България трябва да помисли в тази посока, но когато има стабилно правителство. Това каза за предаването “България, Европа и светът” на Радио Фокус Мика Зайкова, икономически анализатор и финансов експерт по повод призива на Международния валутен фонд България да премахне плоския данък.

Зайкова изтъкна, че в момента държавата ни е в предизборна обстановака, а за да се случат съществени и добри реформи е необходим нов и стабилен парламент: “Надявам се с много нови хора и доста по-грамотни, да имаме едно стабилно правителство, което да седне и да започне да прави истински реформи”.

Според финансовия експерт плоският данък не е донесъл на България кой знае какви ползи. Зайкова подчета, че най-голямата вреда, която нанася плоският данък е, че той генерира неравенствата. По думите й страната ни първо трябва да реши по-важните въпроси, свързани с нарастването на доходите и привличането на чуждестранни инвестиции. Едва тогава може да се мисли за премахването на плоския данък, чийто дял към приходите е едва 9%: “Разглеждам плоския данък като една дълго протичила се във времето мярка, обаче временна мярка. Наистина е крайно време да се помисли за реформа в цялата данъчно-осигурителната система”, коментира още тя.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар