Не е шега! Гешев ще обвинява Радев по сигналите на ГЕРБ-медията PIK.bg

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изчетох искането на главния прокурор до Конституционния съд.

За моя изненада не става дума само да обвини президента за контакти с Русия, както пишат из форумите и най-пасва на нагласите на политическите запалянковци.

Колкото и скучно юридически да изглежда на обикновения читател, все пак се разбира, че Гешев се готви да разследва президента Радев по всякакви въпроси, които засягат катастрофи, имущество, всякакви нарушения на законите. Даже има едно разсъждение, че нарушението на законите било нарушение и на конституцията. Понеже в нея се казва, че президент може да се преследва от закона само за държавна измяна или за нарушение на конституцията…

Тъй като изчетох и фундаментален материал в „Пик“ за какво може да бъде разследван президентът, се налага недвусмислен извод – Гешев ще обвинява Радев по сигналите на „Пик“. Не е шега. „Пик“, освен че е първата „медия“, пред която Гешев даде интервю, също така се гордее и с това, че е изпратил (редакторите на „Пик“) сигнали до главна прокуратура за „престъпления“ на президента. Те включват катастрофа на кортежа му в София, купуване на апартамент, обявена обществена поръчка от министър от служебното правителство, назначено от Радев (обявена, а не възлагане без поръчка), и др.

По подобен начин в. „Телеграф“ изпращаше сигнали срещу Прокопиев, Цветан Василев, разни фигури, които Пеевски атакуваше с помощта на прокуратурата.

Понеже изглежда, че този фарс с Радев не е за вярване, утре ще го опиша по-подробно с цитати.

Иван Бакалов, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар