Не знаят къде са 11 от подсъдимите за бунта в бежанския център в Харманли – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Харманлийският районен съд не даде ход на делото за бунта в местния център за бежанци, след като на подсъдимата скамейка застанаха едва 10 от 21-те обвиняеми, които са задържани под стража в лагера от закрит тип в Любимец. Останалите обаче се оказаха в неизвестност.

Тричленният състав на съда поиска справка за местонахождението им и ги обяви за издирване, като разпореди компетентните органи да не допускат те да напускат страната. Ако не се явят на следващото заседание на 5 юни, ще бъдат съдени задочно, предаде бТВ.

На 24 ноември, след обявяването на карантина и затварянето на лагера, в него на два пъти избухнаха стълкновения между стотици мигранти и силите на реда. Според обвинителния акт нанесените щети са за над 85 хил. лева.

Подбудителите бяха привлечени като отговорни за хулиганство. Според държавното обвинение те са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието им се отличава с изключителна дързост и цинизъм и е съпроводено със съпротива към органите на властта. В досъдебното производство са разпитани 62-ма свидетели. Изготвени са експертизи, сред които 21 съдебномедицински.

Днес подсъдими заявиха, че не се чувстват виновни при положение, че в бунта са участвали още стотици мигранти. Материалите за причинени телесни повреди на полицейски служители по време на конфликта са отделени в две други дела, съобщи по-рано прокуратурата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар