Не избирам ЦИК, ГЕРБ да чете

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доживяхме ГЕРБ да призовава държавния глава да наложи вето. Инсинуациите, че президентът избира ЦИК и придобива над нея права, са евтина пропаганда. Това коментира президентът Румен Радев по повод приетите промени в Изборния кодекс, предава БНТ.

“Ако има предсрочни избори, тази нова ЦИК трябва да започне работа веднага след разпускането на парламента. Това е залогът за успех”, заяви Радев.

“Доживяхме ГЕРБ да призовава президента Радев да наложи вето – нечувано невиждано”, коментира още държавният глава по повод призивите за вето над поправките в Изборния кодекс.

“Правителството на Борисов твърде дълго бавеше машинното гласуване, твърде дълго пречеше на българите в чужбина да гласуват, категоричен е Радев. – Вие какво искате – бавене и хаос или организация, попита риторично той. При положение, че отидем към вариант служебно правителство, няма тогава да мислим какво може да се направи.”

Президентът заяви още, че негова конституционна отговорност е да назначи служебно правителство, след като партиите в НС не успеят да сформират правителство.

“Ще го направя само и единствено, ако стигнем до такава ситуация”, категоричен е Радев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар