Не искам вече да съм супер жена

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все още има огромна разлика между мъжете и жените. Много често такова неравенство се прикрива – дори не го забелязваме, то е толкова органично вплетено в нашата култура.

Понякога се поддържа от самите жени. Например, мнозина смятат, че навсякъде трябва да дадат най-доброто от себе си, превръщайки се в същото време в супер жени и дори полубогове.

И така, къщата ни трябва да е в идеален ред, децата трябва да бъдат перфектно отгледани, трябва да останем красиви, да поддържаме форма и да бъдем стилни. Разбира се, трябва да работим усилено, в противен случай просто ще бъдем пазени от съпрузите си. Искрено вярваме, че ако спрем да работим, ще ни съдят другите жени, на които е трудно да разберат защо сме решили да живеем по-различно от тях, въпреки че никой не ни е принуждавал да правим това.

Освен това, ако не изпълним своите „задължения“, скоро ще почувстваме лек натиск под формата на въпроси, които на пръв поглед изглеждат безобидни, но критикуват: „Не работиш?“, „Искаш ли да изпратиш такова малко дете на дете градина? “,„ Не се обличаш толкова добре, както преди, нали? “

Не искам вече да съм супер жена

Не. И го казвам силно и публично. Няма да продължа да играя тази игра вече. Всеки има границите на разумното. Невъзможно е мълчаливо да носим всичко, което се очаква от нас, и дори да го правим перфектно.

Всички са склонни да правят грешки. Правим някои неща добре или много добре, докато просто не можем да се справим с другите. Основното тук е да не си позволявате да се поддавате на натиск от околната среда или отговорности, които светът се стреми да ни „възнагради“. И определено не бихме искали да подценяваме себе си заради невъзможността да постигнем съвършенство, защото в противен случай винаги ще се чувстваме по-низши.

Колко наистина е важен светът, животът и тази вселена, че ще смените прическата си? Какво може да се случи, ако спрете да работите или учите, защото искате да прекарате това време с децата си? Но какво, ако напротив, ние предпочитаме да работим и да използваме услугите на детска градина? Защо светът трябва постоянно да се намесва в това, което прави една жена?

Как да спреш да си супер жена

Първо и най-важното, погледнете нивото на вашето самочувствие. По правило то се подценява при жените заради тяхната роля в обществото, срещу което са ваксинирани от раждането си.

Често такава роля противоречи на плановете на жената за живота й и това се превръща в източник на неудовлетвореност и безпокойство.

Една жена има чувството, че трябва да бъде по-добра: като работник, като майка, като любовник … И ако тези изисквания, наложени от външния свят, се окажат недостижими, ние се чувстваме като неуспели, което се отразява негативно на самочувствието. Помислете за това, всеки път, когато не чувствате гордост от свършената работа, по този начин намалявате нивото на собственото си самочувствие.

 

Второ, не е нужно да правим това, което не искаме да правим, само защото жадуваме за признание. Разпознаването е нещо измислено и нещо, към което изобщо не е нужно да се стремите. В крайна сметка винаги ще има някой, който ще критикува нашите действия, а ако не в очите, то зад гърба ни. Но не можем да направим целия свят щастлив наведнъж.

Да, имаме задължения, но те трябва да бъдат приемани съзнателно от нас, а не да се налагат от културата и околната среда.

И накрая, забравете за вината. Жените чувстват вината си буквално за всичко наоколо: за бързо завръщане на работа след раждането на дете, за неподготвена вечеря, за недостатъчно време, прекарано с приятели и дори за факта, че понякога сме по-успешни от съпрузите си.

Достатъчно! Вината не носи никаква полезна функция, а е просто продукт на убеждението, че правим нещо нередно. Опитваш всичко възможно и живееш живота, който искаш да живееш. Никой не трябва да се чувства виновен, че се грижи за себе си.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар