Не кучета, а жива мърша.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има една жалка порода хора представящи се за политици, приличащи  на бездомни песове, които колкото и да ги храниш, все ще ти отхапят ръката. Не кучета, а жива мърша.

Всъщност в българския политически живот има много жива мърша. Без да преувеличавам 90% от родния политически елит всъщност е жива мърша. Като почнете от плеймейтката Цветанов, която ходи в САЩ за да си прави селфита с треторазредни конгресмени, за да може после да плаши гаргите с тези снимки, като се мине през пъпчивото създание Марешки, което спокойно може да мине дори за обида на природата, и се стигне до никому неизвестния “социалдемократ” Георги Анастасов, който безпардонно започна да плюе своите довчерашни другари само, защото не попадна сред коалициите на БСП. Ама, и как да попадне там щом партията му представляват трима души, двама от които членове на неговото семейство. Абе с две думи, не политици, а жива мърша.

Цветанов и Марешки отдавна са ясни и напълно прозрачни за цялата българска публика. Цветанов дори да си татуира американското знаме на челото, пак ще си остане един обикновен и кух физкултурник от ВИФ. Марешки пък дори да отиде с луноход на Кабакум, все ще си остане старият завършен селтак с джапанки от плажа. Георги Анастасов от своя страна, колкото и молитви да прекопира на страницата си във Фейсбук, все ще си остане класически треторазряден мухльо. Защото, как иначе Вие бихте нарекли човек, който най-безочливо е готов да плюе своите довчерашни другари, само защото ще остане без удобно място в бъдещия парламент. За Георги Анастасов, дори определението кариерист би звучало като комплимент. Социалдемократ ли?! Глупости! Дъно, дъно, дъно. Дъно, което не спира да бълва отрова от страниците на Борисовите медии, отрова, с която обаче храни единствено своето прогнило сърце.

И тук трябва да признаем, че не само тези трима персонажа представляват еманацията на деградиралата политическа реалност у нас. За съжаление примерите са много повече, те са десетки, да не кажа стотици. Тези тримата обаче са емблеми. Емблеми на всичко това, което трябва да се научим да презираме и отхвърляме. В случай, разбира се, че желаем по-смислено бъдеще. Или въобще бъдеще.

Михаил Дюлгеров, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар