Карадайъ

Не моЗе да бъде! Христо Иванов се покая в парламента, извини се на ГЕРБ и ДПС: Не бяхме прави за вас!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да излезем извън размахванията на пръсти, слогани и декларации, с които иначе се замеряме така страстно иначе. Да си кажем благодаря! Искам да благодаря на всеки от вас. И прощавайте, ако някога сме засегнали някого, обърна се съпредседателят па „Демократична България“ Христо Иванов към колегите ти в парламента. Така той започна декларацията ти по случай последния работен ден на 47-ото Народно събрание.

Отиваме на тези избори с поредните клишета или можем да се опитаме да са малко по-различни. Ако искаме това, трябва да се попитаме как да излезем от тази спирала. Защото има достатъчно други кризи, които ни връхлетяха. Не сполучихме да удържим този парламент. Нека опитаме да си отговорим как ще се управлява републиката и какво управление ще има, каза още Иванов.

Аз съжалявам, че в този парламент не разбрахме, че той съществува заради опозицията. Той не е място, където се дава властта, това става на избори. Парламентът съществува, за да спира упражняването на властта и това не можахме достатъчно добре да го разберем, смята Иванов.

Той призна и две грешки, които от коалицията са допуснали –  недостатъчно представителство на опозицията в комисиите и неизпълнение на задължението да представляват целия народ, а не само техните избиратели.

Трябва да сме в състояние да убеждаваме хора, които мислят обратно от нас. Когато говорим за диалогичност, този толкова обичан спорт, в който всички се кълнем и постоянно се проваляхме, трябва да бъдем мост. Нашите думи, действие и мълчание, особено недостатъците ни изграждат националната ни съдба. Нека опитаме в следващия парламент да си спомняме всичко това. Как ще управляваме България е въпрос, който се разделя на други два – за корупцията и войната. Въпросът за корупцията изисква политическа култура на колективни решения и бавно, съвместни обсъждания, каза Иванов. След което пожела на опозицията:

Желая ви да сте здрави, да отделите време на семействата си в това безумно време, да се почувстваме по-добри хора и да се гледаме с малко по-добри очи. Нищо няма да стане, ако не стъпим на това – здрав разум.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар