Не намериха хеликоптер да транспортират ранената жена от Банско… Тя е много по-зле: черепно-мозъчна, счупени крайници, тежки рани

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Тежка спасителна акция е проведена в понеделник следобед в Пирин под връх Джангал.

Сигналът с искане за евакуация на туристка с тежки травми е постъпил в 17:25 часа. Жената е родом от Банско, а възрастта й е около 40 години.

Първата група от шестима планинска спасители са тръгнали незабавно към пострадалата. Междувременно е започнало и търсене на хеликоптер от МВР и Министерство на отбраната. От там обаче отказали, под предлог, че „е твърде късно“ през деня.

Екип от 24 планински спасители от отрядите Банско, Разлог и Добринище са се включили допълнително. Акцията е приключила в 2:30 часа сутринта, като жената е била спасена. Не е известно защо жената е била сама.

“Ранената жена е откарана в болницата в Разлог. Има множество травми, като най-сериозната е черепно-мозъчна, има много наранявания в горните и долните си крайници, множество охлузвания и рани”, съобщи директорът на ПСС Емил Нешев.

Това са многократно по-тежки травми, сравнени със счупеното рамо на Цвета Караянчева, за която цялата държавна авиация бе вдигната под тревога…
Дунав Мост

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар