Не, продажбите на сгъваемия Galaxy Fold все още не са прехвърлили 1 милион бройки

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миналата седмица се появиха новини, че Samsung вече е продала над 1 милион броя от първия си смартфон със сгъваем дисплей Galaxy Fold, чиято цена е около $2000. Оказва се обаче, че информацията не е точна и корейците всъщност далеч не са прехвърлили това число. 

Samsung е изпратила опровержение до корейската новинарска агенция Yonhap, която по-рано разпространи новината. Тя всъщност се базираше на цитат от президента на Samsung Electronics, който обяви достигнатите 1 милион продажби на конференция, организирана от технологичния сайт TechCrunch. 

Оказва се, че президентът всъщност може да е объркал числото с това на прогнозираните продажби за цялата година, твърди Samsung в мейла си.

Припомням ви, че при лансирането на Galaxy Fold на пазара през септември беше обявено, че очакванията към него са за 500 000 продадени бройки до края на 2019 г. Много анализатори също прогнозираха продажбите на струващия $2000 смартфон да са между 400 000 и половин милион бройки. 

Така или иначе, независимо дали реалните продажи са 500 000 или 1 милион, сгъваемите дисплеи са бъдещето в смартфон портфолиото на корейския производител, който от години работи върху тази технология. В началото на 2020 г., заедно с Galaxy S11, се очаква компанията да пусне и втория си такъв модел, като според някои анализатори до края на следващата година продажбите на смартфони със сгъваеми дисплеи Samsung ще достигнат 6 милиона, а до края на 2021-а – 20 милиона. 

Видео от първата ми среща с Galaxy Fold можете да гледате тук – цък. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар