НЕ СТОЯ ЗАД ТАЗИ КНИГА КАТО АВТОР – Съобщение от писателя Добри Божилов, относно така нареченото издаване на „Сказанието“ от издателство „Лексикон“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Уважаеми колеги, книжари, читатели,

Новоиздадената книга „Сказанието“ от издателство „Лексикон“ е творба, зад която АЗ НЕ СТОЯ. Не знам какво е издавано, редактирано, какво е пуснато. Не съм получавал коректура, не съм я одобрявал, и не мога да застана зад съдържанието и.

 

Това е някаква художествена самодейност на издателство „Лексикон“, която няма нищо общо с мен, и аз не мога да нося отговорност за нея. Ако съдим по злополучния опит с предните ми книги, това е осакатена версия на романа – съкратен с 25-30%. Но отново повтарям, не съм чел тази книга, не знам какво прави издателят, в необуздания си стремеж към сребърници.

Истинското издание на „Сказанието“, което при това ще се продава с автограф всяка книга от автора, ще излезе до края на месец ноември.
То е с различна корица, и на нея ясно е написано, че е издадено директно от автора си.

Издателство „Лексикон“ вече НЕ ПРИТЕЖАВА НИКАКВИ ПРАВА ВЪРХУ КНИГИТЕ НА ДОБРИ БОЖИЛОВ. Бавната работа на съдебната система обаче, която предполага решение след 4-5 години, прави безпредметно решаването на всякакви подобни спорове по съдебен път.
Единственият начин да защитя читателите от фалшификации, и да им гарантирам, че това което четат, е от мен като автор, е издаването на самите книги от мен самия.
Тук искам да осветля отново и порочната практика на „Лексикон“, което осакати всичките ми до сега издадени книги. „Задругата“, „Заветът“ и „Девети“ са съкратени средно с между 25 и 30%, и това ВЪПРЕКИ ИЗРИЧНО НЕСЪГЛАСИЕ ОТ МОЯ СТРАНА.
Предстои всички тези книги да бъдат пре-издадени в оригинал.
Междувременно – повтарям – авторът Добри Божилов, НЕ СТОИ ЗАД РОМАНА „СКАЗАНИЕТО“, издаден от „Лексикон“. Ако желаете да прочетете оригинала, той е пуснат дори безплатно в мрежата (www.dobribozhilov.com). Ако го желаете на хартиен носител, ще излезе до края на ноември. Самото това издаване е в резултат на натиск на читатели, които имаха безплатното копие, но държат да си го купят на хартия. Но говорим за ОРИГИНАЛНАТА КНИГА, а не за печалбарската художествена самодейност на издателство „Лексикон“.
Потретям – аз като автор НЕ НОСЯ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТАЗИ „ТАКА НАРЕЧЕНА КНИГА“ на ДОБРИ БОЖИЛОВ.
Надявам се да уведомите своите читатели, за да не бъдат подведени…

 

С уважение: Добри Божилов

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар