Нидерландец с втора победа на Джирото – Още спорт – Други спортове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нидерландецът Коен Бауман спечели 19-ия етап на колоездачната Обиколка на Италия, като това е негова втора победа в състезанието този сезон. Колоездачът от тима Джъмбо-Висма измина най-бързо разстоянието от  178 километра между Марано Лагунаре и Сантуарио де Кастелмонте за 4:32.55 часа. Бауман носи и синята фланелка за най-много точки.

Със същото време втори остана швейцарецът Мауро Шмид от Куик, а три секунди след тях завърши италианецът Алесандро Тонели от Бардиани.  Интересно е, че Шмид и Тонели за малко не паднаха на последния завой преди финала.Другите двама от откъсналите се петима – унгарецът Атила Валтер от Групама и италианецът Андреа Велдраме от Ситроен финишираха съответно на четвърто и пето място, като изостанаха с 6 и 10 секунди.


Водачът в генералното класиране Ричард Карапас от Еквадор атакува в края на епата и успя да поведе група, която завърши на 3:56 минути от победителите. Еквадорецът продължава да води в класирането, но не направи разлика с втория Джей Хиндли от Австралия и третия Микел Ланда от Испания, които завършиха с неговото време.

Ричард Карапас е с общо време 81:18:12 часа, като Хиндли е само на 3 секунди от него, а Ланда изостава с 1.05 минута.

В днешния етап отпадна австралиецът Ричи Порт, за когото това бе последно участие в „Джирото“.

Утре ще има още един планински етап от 168 километра между Белуно и Мармолада, на който вероятно ще се реши кой ще стане победител.

Обиколката на Италия приключва на 29 май във Верона.  

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар