Ние измерваме живота на батерията в месеци, не в часове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ние измерваме живота на батерията в месеци, не в часове”. С тази реплика в Twitter производителят на подсилени часовници за спортисти Garmin посрещна премиерата на новия Apple Watch Ultra, който се прицелва в същата аудитория, но обещава значително по-кратка автономност. 

Обявеният тази седмица Apple Watch Ultra предлага до 36 часа живот на батерията при нормална употреба, които ще могат да бъдат увеличени до 60 часа с новия пестящ режим в watchOS 9. Моделът Enduro 2 на Garmin от своя страна предлага до 150 часа живот на батерията в GPS режим със слънчево зареждане и до 34 дни като смарт часовник. Той има 1.4” дисплей и се захранва от слънчевата енергия, докато Apple Watch Ultra идва с почти 2” дисплей и пикова яркост 2000 нита.Screenshot 2022-09-10 at 12.32.51


Сред другите предимства на новия часовник на Apple са множество усъвършенствани сензори, сред които и възможността за ЕКГ, измерване на кислорода в кръвта, предупреждения за твърде висок или нисък сърдечен ритъм и измерване на телесната температура. Всички те обаче оказват сериозно влияние върху живота на батерията му.

Разлика има и в цените – Apple Watch Ultra струва $799 (999 евро в Европа или 1899 лв. в България), докато Enduro 2 е на цена от $1099.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар