Предоставяме на бежанците от Украйна конфискувани стоки за над 39 млн. лв.

Никой не е заставял насила хотелиери в България да приемат в обектите си украински бежанци

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Никой не е заставял насила хотелиери в България да приемат в обектите си украински бежанци. Те го направиха на добра воля, а доколкото чувам – и защото са имали предварителни разговори с властта (представители на изпълнителната), при които са получили уверения, че престоят на бежанците ще се заплаща от държавата (данъкоплатцте). Били са материлано мотивирани.

От тогава досега изминаха близо 3 месеца, а хотелиерите се жалват, че не са получили нито стотинка от изпълнителната власт, или по-точно – онези 40 лева на човек.
Кой каквото си направи, никой друг не може да му го направи – гласи една много мъдра народно поговорка.

Вчера поличих информация (във връзка с изказванията на вицепремиерът Калина Константинова и ръковидителя на Националния кризисен щаб за бежанците от Украйна полк. Валери Рачев, които гласят, че държавата спира да плаща на хотелиерите от 31 май за украинските бежанци и те трябва да освободят хотелските стаи или да сами да обезпечават престоя си на редовните за летния сезон цени), че от Министерството на туризма има указания към професионалните организации в областта на туризма, които гласят хотелиерите да не гонят украйнските бежанци след 31.05.2022 г.

Ако това е така, то в такъв случай изпълнителната власт говори едно пред медиите за гражданите, а всъщност прави съвсем различни неща. Може би с което се обяснява и резкия спад в доверието към управляващата партия „Продължаваме промяната“ и премиера Кирил Петков.

А относно недоволните и/или чувстващите се излъгани хотелиери, те много добре знаят къде се намира Минитерски съвет, Триъгълника на властта и жълтите павета в столица. Медийните вопли, че са пред фалит, няма да им попълнят бюджетите.

Стоян Тончев

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар