Никой не иска да подкрепи правителството на ИТН

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ден дни преди гласуването в пленарна зала на предложения от “Има такъв народ” проектокабинет с премиер Пламен Николов, неяснотата около неговата съдба постепенно се избистря.

Няколко парламентарни партии трябва да вземат решение днес за това как ще гласуват в Народното събрание. ПГ “Изправи се БГ! Ние идваме!”(ИБГНИ) реши вчера да гласува “против” предлаганото правителство, а тази сутрин друга коалиция от протеста – “Демократична България”, също каза “не” на проекта за кабинет. БСП ще се произнесе на пленум днес следобяд. Пленумът на БСП реши по обяд днес, че социалистите няма да подкрепят кабинета, ако в него продължава да участва Петър Илиев – още вчера ИТН декларира, че този кандидат за вътрешен министър ще бъде внесен за гласуване.
До този момент имаме ясното намерение на ИТН да подкрепят своя кабинет, както и решението на Бойко Борисов – неговите депутати да гласуват “против” предлагания МС.
На този етап все още депутатите на ДПС не са обявили как ще гласуват в пленарна зала, но техните гласове нямат значение – правителството на ИТН ще бъде отхвърлено с поне 146 гласа.

ПГ: Депутати Не са решили “За” кабинета “Против” кабинета
ИТН 65 65
ГЕРБ 63 63
БСП 36 36
ДБ 34 34
ДПС 29 29
ИБГНИ 13 13
Общо 240 29 65 146

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар