Никой не иска да работи на Боровец и Банско оплаквате се хотелиери

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Проваленият летен сезон, фалита на Тур оператора “Астрал Холидейз” буквално сринаха още преди да е започнал зимният сезон в България оплакват се хотелиери от Банско и Боровец, които обясняват, че дори и да има туристи и зима с много сняг, надали ще има кой да работи в курортите.
Македонци и Украинци вече не искат да идват да работят в България, защото са се уверили с очите си, че тук накрая на сезона може да си отидеш без да си получиш последната заплата, а отношението на повечето хотелиери било отвратително. Също така в Румънските курорти в момента заплатите били в пъти по – високи, което карало повечето заети в зимният туризъм вече да се оглеждат в обявите за работа в съседната ни държава.
И всички това се случва пред очите на всички в министерството на туризма, обясняват хотелиери като питат всъщност хилядите чиновници в министерството с какво точно спомагат за туризма в България, освен да измислят с какво да задължават хотелиерите и да им налагат все по непосилни условия за работа.
Очакванията на всички свързани с зимният туризъм два месеца преди сезона да е започнал, тази година да е буквално една катастрофа, която ще нанесе непоправими щети за години напред, нещо за което се говори от поне пет години в сектора, но както винаги в България ще чакаме да се случи най-лошото, за да започнем да мислим как да спасяваме положението.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар