Никой не остана да слуша Шолц в ООН. Изнесе реч пред празна зала

Никой не остана да слуша Шолц в ООН. Изнесе реч пред празна зала

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германският канцлер Олаф Шолц произнесе реч на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН пред почти изцяло празна зала, съобщава Bild. Според изданието речта на германския политик се е паднала в края на деня и заради това малко хора са останали да я слушат.

Никой ли не се интересува от това, което има да каже германският канцлер? Колкото и странно да звучи, това е нещо обичайно за общите събрания. Бившият канцлер Ангела Меркел също се изказа в една много слабо населена зала. Залата е наистина пълна само когато говори президентът на САЩ. При всички следващи оратори тя става все по-празна“ – оправдават Шолц в материала си Bild.Както отбелязва Bild, речта на Шолц не бива да се смята за маловажна или пренебрегвана от международната общност. Изданието подчертава, че дипломатите гледат речите на политиците на запис и анализират за своите правителства.


„Държавните и правителствените ръководители, които идват в Ню Йорк, седят в залата само за кратко време. Те присъстват на встъпителната реч, обикновено заедно с президента на САЩ, и след това по време на собствената си реч. Останалото време те използват за срещи с други водещи политици“, се казва в текста.

По-рано Германия регистрира намаляване на интереса към събитията в Украйна в рамките на Общото събрание на ООН.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар