Николай Вакареев заслужи приза за треньор годината – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Личният наставник на направилия феноменална година плувец Петър Мицин – Николай Вакареев, заслужи приза за треньор годината в 40-ото издание на анкетата, организирана от в. “Труд”.

В нея участие взеха 37 медии, които посочиха 18 специалисти в анкетните си карти. По традиция победителят получи картина от български автор. Вакареев набра 115 т.

Втори с 49 се нареди Илиан Илиев, който зимува първи във футболния ни шампионат с “Черно море”, а дебютните му 2 мача като селекционер на България вдъхната искрица надежда за бъдещето му.

Треньор номер 3 на България с 46 т. е Петър Арнаудов, под чието ръководство шахматистките ни спечелиха европейската титла.

“Благодаря за признанието. 2023 година беше изключително успешна за мен. Искам да посветя наградата си на моите колеги от българското плуване, с които направихме голям възход в нашия спорт. Искам да благодаря на БФП и най-вече на колектива, с който работим като национален отбор. Така че успехите са за цялото ни плуване. Искам да благодаря на моя състезател Петър Мицин, който повярва в мен”, заяви Николай Вакареев.

Пд негово ръководство Мицин донесе първи световен рекорд и световна титла за България в историята на мъжкото ни плуване.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар