Николай Василев: Не е изненада, че има опасност за финансовата стабилност на държавата – Финанси – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“За период от 2 г. политиците успяха 10 пъти да направят неща, които влошават ситуацията. За мен не е никаква новина това, че има сериозни опасности за финансовата стабилност на държавата”. Това заяви бившият министър на икономиката Николай Василев в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS.

“Не обвинявам в нищо служебния кабинет, по-скоро съм на страната на финансовия министър и я подкрепих тя да не внася бюджет за 2023 г. В парламента щяха да се упражнят с още 10-20 млрд. лв. раздавания и нещата щяха да са по-зле от преди. Бюджет с 3% дефицит не е рестриктивен изобщо”, каза Василев.По думите му бюджетът трябва да е без дефицит за 2020-та, 2021-ва, 2022-ра година. “Не виждам никаква икономическа причина в най-богатите години в историята на България постоянно да имаме огромни дефицити и да говорим за финансова нестабилност. М.г. изхарчихме 10 млрд. лева за ток. Доходите никога не са били толкова разхитителни, колкото в момента”, каза Василев.


Той нарече бившия финансов министър Асен Василев – “социален министър”. “Той е единственият финансов министър на прехода, който се държа като социален през цялото време. Никога не бях виждал синдикати да са обезпокоени от бюджетната политика на държавата заради финансовата стабилност. Аз не допуснах лапсус”, защити се Николай Василев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар