Николай Дренчев: Групата на

Николай Дренчев: Групата на “Възраждане” е имала занятие с психиатър

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Днес парламентарната група на “Възраждане” е имала групово занятие с психиатър. Този психиатър е имал две задачи – да успокои хората и да види кои са следващите врагове с партиен билет. Срещата е била в клуба на “Възраждане” на пл. “Славейков”. Групата е била привикана. В парламента са останали само депутатите с въпроси на парламентарния контрол”.

Това каза народният представител Николай Дренчев в студиото на “Лице в лице” по bTV.

Той беше изключен от парламентарната група на “Възраждане”, а след това и от партията, защото е препоръчал общински съветници, които са подкрепили председателя на Столичния общински съвет, предложен от ПП-ДБ.

“Виждам една чудовищна атмосфера и питам мои колеги, дали и ние сме били такива, като сме били там, а те ме успокояват, че не е така и затова не сме там”, заяви Дренчев. Той отказва да напусне Народното събрание, защото “Възраждане” не е едно лице – това на Костадин Костадинов, защото хиляди са работили за партията и той е от първия ден там.

“Законодателя много мъдро е помислил това, като е дал възможност на председателя да може да ме отлъчи от парламентарната група, но не и от парламента. Представете си какво би станало, ако един неуравновесен, нарцистичен и егоистичен председател решава да прави каквото си иска”, заяви Дренчев.

“Процесът при номиниране и одобряване на кандидатите за общински съветници е дълъг. Последната дума е имал Костадин Костадинов. Аз съм застанал зад кандидатурата на Красимир Гълъбов. Считам, че той ще бъде добър общински съветник. Аз през 2017 година съм го довел във “Възраждане”. Работил е седем години в партията”, уточни Дренчев.

“Съгласно устава на “Възраждане” местните организации могат да взимат решения, но аз не съм давал указания. Това е било нещо, което е трябвало да решава групата с мнозинство”, посочи той.

Според него след изключванията от партията нещата не са се успокоили.

“В момента “Възраждане” е образът на Костадин Костадинов, защото той е най-известен, но той щеше да е един ютубър във Варна, ако зад него не стояха хората от “Възраждане”. Хиляди хора са работили за образа на Костадин Костадинов в продължение на години. Аз съм от създаването на партията. Аз съм от първия ден в партия “Възраждане” и тя не е само Костадин Костадинов”, подчерта Николай Дренчев.

“Бил съм организационен секретар на партията. Отговарял съм за финансите. По отношение на нашите програмни документи не отговаря на истината това, че “Възраждане” е русофилска партия. В един момент се получи така, че медийно се заиграваме с русофилския вот. Тя е по-скоро медийна и повърхностна. Партията не се финансира от Русия и няма такива връзки”, уточни народният представител.

“Най-трудно се финансирахме преди да започнем да получаваме субсидия. Сега получаваме 3 милиона и Възраждане става голяма сила. Сега нещата са различни, защото вече може всичко да се плати – автобуси, хора, сандвичи, пиари и т.н.”, каза още Николай Дренчев.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар