Николай Марков,

Николай Марков, “Величие”: България трябва да спре военната си помощ за Украйна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: БТА

Николай Марков, “Величие”: България трябва да спре военната си помощ за Украйна

Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство, заяви председателят на партията

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент – “Величие”? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира в студиото на “Говори сега” на БНТ председателят на партия “Величие” Николай Марков.

Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, каза Марков.

“Ние не искаме да защитаваме прозападни евроатлатици докато не ни се изясни какво съдържа това. Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство. Нещо много ясно, което всички български граждани искат да знаят. Искат да знаят това правителство с какво ще се занимава, колко време, какви срокове и какви ще бъдат резултатите от това правителство”, отбеляза Марков.

От “Величие” са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление.

“Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна. Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция”, подчерта Марков.

Председателят на “Величие” бе категоричен, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар