Николай Събев: Като транспортен министър ще ускоря 3 пъти придвижването на стоки и пътници

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вероятно ще участвам в транспортната комисия, като има и предложение за министър на транспорта. Това заяви Николай Събев от „Продължаваме промяната“- водач на листата в Русе и собственик на една от водещите логистични компании в страната, пред bTV.

Той обяви, че за предизборната кампания е направил дарение от 310 хил. лева, но посочи, че по принцип е един от най-големите дарители в България.

„Предварителните разговори с Кирил Петков бяха в областта на това, че той търси хора с добра репутация и с определени качества и знания в определени области, коментира Събев и обясни, че е направил дарението за партията много по-късно след тези разговори.

На въпрос какво ще направи, ако стане транспортен министър, той отговори: „Моята мечта е да ускоря по три скоростта на придвижване на стоки, пътници и пари в България – с 30% да повишим жизнения стандарт на българина само от транспортни инфрастуктурни условия“.

По думите му строежът на колекторни магистрали „не е много умен“ и трябва да бъде направено така, че да бъде предпочитан жп транспортът.

„Още вчера са започнали разговорите на „Продължаваме промяната“ с ДБ и Христо Иванов. Те изразиха готовност да преговаряме“, коментира още Събев.

Преговори е имало и с БСП и ИТН. Още не се е обсъждало дали има съгласие от тяхна страна премиер да е Кирил Петков, добави Събев.

Той обясни, че вероятно ще участва в транспортната комисия, като има предложение той да е министър на транспорта.

„Нашият подход е, че искаме да имаме ясен план какво ще се прави в следващите 4 години. След като имаме споразумение с коалиционните партньори по политиките, ще седнем да кажем кой е най-добър, за да може да ги изпълнява, като те ще могат да се обсъждат“, добави Събев.

Според него за промяната е важно и Румен Радев да остане държавен глава още един мандат.

„Ние считаме, че е важно Радев да продължи следващия мандат като президент, защото ще можем да осъществим промяната категорично“, каза Събев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар