Николай Хаджигенов: Шансовете за трети мандат са добри

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Качества? Какви качества? Арогантна самодостатъчност е качество за изчегъртване на Гешев? Че то това е Гешев. Слагаме ги един до друг, абстрахираме се от визуалната прилика, слушаме ги как говорят и получаваме две страни на една и съща монета”. Така коментира интервюто на Петър Илиев от ИТН пред NOVA в понеделник съпредседателят на “Изправи се БГ! Ние идваме!” Николай Хаджигенов.

По думите му Илиев не е човекът, който ще направи каквото и да било. „Той сам ликвидира шанса си. Интервюто му е самостоятелно основание да гласуваме срещу правителството. Защото то показа, че кастингът за политици не е правилният начин. Кастингът за политици всъщност се нарича избори”, посочи той в студиото на „Здравей, България”.

„ИТН взеха нашите приоритети, на „Демократична България” и социалната част на БСП и ги плеснаха при тях в декларация. В петък половината юристи в НС не си вдигаха телефоните, защото неистово търсеха кандидат за правосъден министър. Причината да гласуваме против, а не просто въздържали се е механизмът, по който се сглобява това правителство”, категоричен е Хаджигенов.

По думите му за прословутото изчегъртване, за което говори Слави Трифонов – ИТН нямали идея какво правят. „Друг е въпросът колко им стиска? На тях им стиска да ни се карат от телевизора. Но да направят трудните неща – за това се иска друг тип стискане”.

 

 

Промяната на модела започва с премахването на Иван Гешев, но се завършва там. Нужна е гражданска квота на ВСС и е крайно време адвокатите да влязат на такива места. Това заяви заместник-председателят на ПГ на ИСБНИ адвокат Николай Хаджигенов.

По думите му “дори парламентът да направи нужните промени, не виждам как правосъдната реформа може да се изпълнява от изпълнителната власт. Политическите квоти във ВСС са зло”, казва Хаджигенов.

Предложенията за вътрешен и за правосъден министър от “Има такъв народ” (Петър Илиев и Иво Атанасов – б.р.) са несъвместими, оцени Хаджигенов.

Той разкри, че още миналата седмица са получили от Австрия потвърждение, че предложеният от ИТН за премиер Пламен Илиев не е посещавал местен университет. Съзнателно задържахме и скрихме информацията. Очаквам от Пламен Илиев да обяви, че е посещавал детска градина във Виена, пошегува се Николай Хаджигенов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар