Никола Стърджън: Планът за Брекзит на Тереза Мей е катастрофален

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Планът за Брекзит на британското правителство е катастрофален. Шотландия трябва да разполага с възможността за независимост от Обединеното кралство, ако нейните желания в бъдещите търговски планове на Великобритания след напускането на ЕС бъдат отхвърлени”. Това заяви първият министър на Шотландия Никола Стърджън, цитирана от Ройтерс, след изявлението на британския премиер Тереза Мей, че планът на Лондон за Брекзит предвижда напускане на единния европейски пазар.

Според шотландската лидерка планът за Брекзит на правителството е “икономически катастрофален” за Обединеното кралство и Шотландия не е гласувала за него. На референдума през юни преобладаващата част от шотландците гласуваха за оставане на Великобритания в ЕС, за разлика от общонационалния вот, който беше против. Оттогава Стърджън направи поредица от предложения на Лондон относно позицията на Единбург.

“Дискусиите по нашите предложения продължават и премиерът Мей днес повтори обещанието си да им обърне нужното внимание, но ние все още не виждаме доказателства, че гласът на Шотландия се чува или че нашите интереси се вземат предвид”, каза шотландката лидерка.

“На правителството на Обединеното кралство не може да бъде позволено да ни извади от ЕС и от единния пазар независимо от отражението, което това би имало върху нашата икономика, върху работните места, жизнения стандарт и нашата репутация като отворена, толерантна страна, без Шотландия да има способността да избира между това и друго, различно бъдеще”, категорична бе Никола Стърджън.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар