Николина Ангелкова дала показания срещу любовника си Живко Коцев

Скандал
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тя била интимна с ченгето от 2019 г., но се отрече от него, за да не я съдят

Запознат от държавното обвинение разкрива, че екстуристическата минисърка Николина Ангелкова, е дала показания в прокуратурата, уличаващи косвено в престъпни деяния и покровителство на контрабандната мрежа на Паскал доскорошния й любовник Живко Коцев.

 

Само през последния месец, Ангелкова е била разпитвана цели 3 пъти за контактните си с бившия главсек на МВР Живко Коцев, като под угрозата да й бъде повдигнато обвинение за „затаяване на истината“, е признала за проведени няколко негови срещи с Марин и Стефан Димитрови в хотелския комплекс „Хаят“ в Правец, на които обаче не присъствала лично.

Според показанията на Ангелкова, които са засекретени, тя е поддържала сърдечни отношения с Живко Коцев, но не е била наясно, че той кадрува в МВР и в митниците, за да осигурява чадър за контрабандните схеми на Никола Николов – Паскал. Бившата министърка на туризма е отговорила утвърдително на въпроса дали се познава лично с Марин и Стефан Димитрови, като е уточнила, че те са й били представени от Живко Коцев като бизнесмени, а не като хора, които се занимават с нелегален трафик на стоки през границата.

 

Фотографии на Николина Ангелкова с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев изтекоха в медиите дни след като шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова беше арестувана в кабинета си, а жилището на Коцев беше обискирано и впоследствие и той се озова сред обвиняемите по митническото ОПГ. На една от снимките Коцев и Ангелкова позират пред ВИП залата на летище „София“ заедно с контрабандиста Стефан Димитров, а на другата снимка ченгето с присадена коса се вози на задната седалка на „Мерцедес Майбах“ до Ангелкова и демонстрира скъпия си часовник.

 

Първоначално бившата министърка на туризма коментира, че се познава с Коцев от по-малко от година  и че се е виждала с него „както на публични събития, така и по поводи“, но не се интересувала от работата му. Неотдавна Николина Ангелкова публично се отрече от Живко Коцев и в интервю определи връзката си с него като „житейско решение с непредсказуеми последствия“.

 

Според запознат от държавно обвинение Ангелкова била притисната да пропее срещу Живко Коцев след събрани множество доказателства от прокуратурата за тяхна близост, ежедневна комуникация и чести съвместни воаяжи в чужбина. Под угрозата и тя самата да се превърне в обвиняема като закрилница на контрабандната мрежа на Никола Николов – Паскал, бившата министърка на туризма е предпочела да сътрудничи на държавното обвинение.

 

„Разследването установи, че Николина Ангелкова поддържа сърдечни отношения с Живко Коцев не от няколко месеца, както първоначално твърдеше, а от около 5 години“, разкрива запознат с разследването, уточнявайки, че интимната връзка между двамата е започнала още през лятото на 2019 г.

 

Твърди се, че именно заради връзката си с Живко Коцев, Николина Ангелкова се е развела през 2020 г. с мъжа си Христо. Двамата се ожениха в тесен семеен кръг през 2014 г., докато напористата дама от Крумовград беше министър на туризма, и се разведоха тихомълком през есента на 2020 г. малко след като тя оваканти министерското кресло в третия кабинет на Бойко Борисов. В момента според слуховете злополучната министърка на туризма има сърдечни отношения със заможен бизнесмен от Саудитска Арабия.

Източник: Уикенд, crimesbg.com


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар