Никол Пашинян: Опасността от етническо прочистване не е преминала

Никол Пашинян: Опасността от етническо прочистване не е преминала

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Армения е готова да приеме всички етнически арменци от Нагорни Карабах и вероятността те да напуснат страната се увеличава. Това заяви министър-председателят Никол Пашинян в обръщение към нацията в неделя, предава Ройтерс.

„Арменците в Нагорни Карабах все още са изправени пред опасността от етническо прочистване. През последните дни в Нагорни Карабах пристигнаха хуманитарни доставки, но това не променя ситуацията“, заяви Пашинян.„Ако не се създадат реални условия за живот на арменците от Нагорни Карабах в техните домове и ефективни механизми за защита от етническо прочистване, тогава нараства вероятността арменците от Нагорни Карабах да видят в изгонването от родината си единствения изход“, каза още в обръщението си Пашинян.


120 000 етнически арменци от Нагорни Карабах ще заминат за Армения, тъй като не искат да живеят като част от Азербайджан и се страхуват от етническо прочистване, заявиха в неделя пред Ройтерс от ръководството на отцепилия се регион.

„Нашето правителство ще посрещне с любов нашите братя и сестри от Нагорни Карабах“, каза Пашинян. Той също така заяви, че блоковете за сигурност, в които членува Армения, са неефективни, което е явна критика към Русия, тъй като тя се смята за основният съюзник на Ереван от страна на великите сили.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар