Нинова: Ако Петър Илиев не бъде оттеглен, БСП няма да даде подкрепа за кабинет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако ИТН не оттегли Петър Илиев, няма да подкрепим правителство на ИТН. Последен ще си каже думата Националният съвет, след като чуе решението на партията на Трифонов.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предава Epicenter.bg.

„Бихме искали, без това да е натрапчиво и да оказваме натиск, мандатоносителят ИТН да преосмисли решението си за кандидата си за вицепремиер и министър на вътрешните работи“, бяха точните думи на Нинова.

ИТН ни дадоха писмено споразумение, каза в началото на пресконференция на „Позитано“ 20 тя. Споразумението с партията на Слави бе условието, което поставяха от БСП при преговорите по политики с ИТН.

Изявлението на кандидата за вицепремиер е смущаващо за нас, заявява лидерът на БСП. Бихме искали ИТН да преосмислят присъствието на Петър Илиев в състава на кабинета, продължи Нинова.

Тя подчерта, че окончателното решение ще вземе Националният съвет.

Ние следваме нашата линия, вземаме решенията си в колективните си органи, не следваме решенията на други партии, каза Нинова. Тя коментира така появили се съобщения, че БСП ще съобразят мнението си с това на ДБ и ИБГНИ.

„Днес имахме заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група. Продължаваме да стоим зад 57-те конкретни мерки, повечето от които наши политики, продължаваме да строим за подкрепа за политики“, каза Нинова, коментирайки евентуалното споразумение с ИТН.

Лидерът на социалистите отбеляза, че партията на Слави Трифонов е извървяла труден път от това да не искат да водят разговори с другите политически сили до изготвянето на писмен документ, с който да се поемат ангажименти за работа по конкретни политики.

„Изпратиха ни го от „Има такъв народ“, подписан от тях и чакащ нашия подпис. Изразяваме удовлетвореност от това, че в този документ залегнаха всички предложения, които направихме, включително и с корекциите, които Националният съвет поиска да бъдат нанесени. Всички те са отразени добронамерено от колегите от ИТН“, допълни Корнелия Нинова.

Тя припомни, че от БСП винаги са заявявали, че съставът на Министерски съвет е отговорност на мандатоносителя, в случая ИТН.

„Не се пазарим за места и постове. За нас беше важно да постигнем писмено споразумение“, бе категорична Корнелия Нинова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар