Нинова: Ако президентът не е съгласен, БСП няма да предложи служебния кабинет за редовен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ако президентът Румен Радев не е съгласен, БСП няма да предложи служебния кабинет за редовен, уточни Корнелия Нинова в предаването “Лице в лице” по bTV. По думите й партията “така разбирала политиката”.

“Поставихме този въпрос, президентът и двата пъти каза, че служебният кабинет е експертен и той не може да бъде оставен в наследство за партии“, допълни Нинова.

“Изпълнението на този план зависи от две неща – от волята на президента и от съгласието на другите три партии, от които ще търсим мнозинство. Ние питахме президента, водихме разговори – така разбираме политиката. Отива се при президента открито и говорим, а не каним министри зад гърба му в офисите си”, каза Нинова.

На въпрос дали бавенето на връщането на третия мандат е било поискано от президентството, за да бъде гласувана актуализацията на бюджета, Нинова отговори, че няма такова нещо. “Борисов цели да няма средства за пенсии, за работещите, да има социално напрежение. Да няма средства за болниците, да има здравна криза, мигрантска криза и когато се случи колапса в държавата да каже “Нали видяхте”, смята Нинова.

По думите й отговорността за държавния бюджет ще носят депутатите в Народното събрание, които ще го гласуват.

Нинова не каза име за евентуален премиер в кабинет с техния мандат, защото искат първо да знаят дали ще имат мнозинство за гласуването му. Тя призова “Демократична България” и “Има такъв народ” публично да заявят, че няма да ги подкрепят, а “не в интервюта и не в кулоарите на парламента”.

“Ще направим последен опит за разумен разговор със смислени аргументи за съставянето на редовен кабинет с “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”. Като мандатоносител ще търсим диалог и разбирателство. Искаме да чуем аргументи – защо “да”, защо “не”. Ако получим окончателно “не”, връщаме мандата и отиваме на избори.”, каза още председателят на БСП.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар