Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка, а да дойде в България и да отговаря!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ.

Бойко Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка,

а да дойде в България и да дава отговори, защото не може да си продадеш 1/3 от електропреносната

мрежа и част от националната сигурност и да заложиш съдбите на 2,5 милиона българи.

Кой гарантира на тези хора какви ще станат цените на тока, когато Гинка е собственик?

Има ли държава, има ли премиер в нея? Това заяви на среща с граждани в столичния район Красна поляна лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 По думите й една фирма от Пазарджик, регистрирана преди 3 месеца с капитал от 50 000 лв, купува ЧЕЗ, на която всички софиянци са потребители.

 „ЧЕЗ прави оборот в България от 1,7 млрд. лв. от българските граждани. Тя е 100% държавна чешка фирма. Симеон Сакскобургготски продаде на ЧЕЗ 67% от българското енергоснабдяване, Бойко Борисов продаде останалите 33%.

 През цялото време БСП бе против това и казвахме, че енергетиката е част от националната сигурност и трябва да остане държавна, както е във Франция, Белгия, Гърция, Чехия“, припомни развитието на продажбата Нинова.
Тя допълни, че тези държави са преценили, че енергийната система е държавен приоритет, а в България тя е била прекупена от Гинка от Пазарджик.
 „Тя купи ЧЕЗ за 320 млн. евро. Цял ден я издирваме, защото искаме да се яви в Народното събрание, комисията по енергетика и да ни разкаже – как така с 50 000 лв. във фирмата купува ЧЕЗ и 1/3 от разпределителната мрежа на България. Нали не си правим илюзии, че ги купува Гинка?“, попита Нинова, цитирана от БГНЕС.
 Тя определи случая като един от най-ярките примери за паралелната държава, срещу която се бори БСП.
„Обърнах се към президента Радев да изрази становище, защото той има отговорности по националната сигурност. Половин час след това, Борисов се обади от Брюксел и взе главата на Теменужка Петкова“, коментира председателят на БСП.
Нинова заяви още, че за да се спаси за пореден път, премиерът изгори бушоните Гинка и Теменужка.
 „Бойко Борисов не може да излъже българския народ, че не е знаел и че сделката е станала тихо. Става въпрос за тежко задкулисие и за това, че Гинка е подставено лице на някой.
Ние, от БСП, няма да се спрем, докато цялата истина не се разнищи и не се произнесат ДАНС и КЗК“, каза още тя.
По думите й това е поредният удар по държавността и хвърлянето на 2,5 млн. българи уж на Гинка от Пазарджик, а всъщност на някой, който утре ще вдигне цената на тока, ще обере народа и ще си замине.
„Това е лицето на правителството на Борисов и то, когато сме председатели на ЕС, когато всички погледи са към нас и трябва да покажеш най-доброто, на което си способен.
От Чехия дойдоха изказвания, че работят в Източна Европа и за първи път виждат такова нещо“, каза в заключение Нинова.

Actualno.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар