Корнелия Нинова

Нинова: Борисов и Цветанов са на финала. Ние сме бъдещето!

България, Корнелия Нинова, Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентарната група на БСП “се пръсва” из страната. Червените са изработили конкретния график.

Ще търсим максимално широко съгласие, надпартийно, българско по теми като демография и икономика, заяви на брифинг за медиите Нинова в с. Баня, Разлошко, където червената парламентарна група и Изпълнителното бюро се събраха на семинар.

Предлагаме разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето, разговор за това какво следва след ГЕРБ и патриотите, заяви Нинова.

Помолена да коментира последните скандали в управляващата партия лидерът на БСП заяви: Борисов и Цветанов са на финала, ние сме бъдещето!

“Ще гласуваме против новите министри. Това няма да промени системата, няма да промени политиката. Това е загуба на време за България и печелене на време за управляващите. Не е там разковничето, то е в политиката. Агонията ще продължи”, подчерта лидерът на БСП.

Думите ѝ са по повод поисканите от премиера Бойко Борисов оставки на министрите Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

“Смяната на лица е опит да се избяга от отговорност, да се отложи гневът на хората и всичко, което става в държавата”, заяви междувременно говорителят на левицата Елена Йончева.

„Искаме голямо съгласие за начина на управление и изпълнение на политиката. Не е самоцелно вече всичко това. Ние сме винаги „за“ Българската конституция, предвиждаме тази Конституция да започне да се спазва“, смята Нинова.

По думите ѝ правовата държава трябва да бъде такава, каквато е записана в Конституцията.

„Не Истанбулската конвенция може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство“, смята Корнелия Нинова.

Относно решението на левицата да оставят 20 депутати в парламента, а останалите да излязат сред хората, Нинова поясни, че има ключови промени в парламента, когато ще се прибират всички в залата.

„Тръгваме на срещи и разговори в цялата страна за окончателното изготвяне на „Визия за България“. Това не е партийна свада за настоящето. Държавните институции не работят, има корупция. Важно е какво следва след ГЕРБ и Патриотите“, смята още Корнелия Нинова.

По думите ѝ до края на декември БСП трябва да стъпи във всяка българска община. Ще следва обобщение в кои от тези идеи има национално съгласие.

Нинова обясни, че ключов проблем на малките общини е, че нямат собствен бюджет, а зависят от решенията на големите общини.

„Тези решения не винаги са обективни, не можем да оставим така малките населени места без развитие“, категорично отсече социалистът.

Тя коментира и последните събития около президента Румен Радев.

По повод оценката президента Радев, че в момента нови избори не са алтернатива, Нинова заяви: Уважаваме мнението на президента, той е институция, има своето мнение, което не съвпада с нашето.

“Различията ни с Радев не са драма. Президентската институция е независима от парламент и партии. Отнасяме се с уважение към всяко мнение, било то различно от нашето“, обясни лидерът на БСП.

Социалистите са одобрили законодателната си програма за парламента.

Те са готови с четири законопроекта – за управление на държавните предприятия не по бордовашки, партиен начин; за наследството на тракийските българи; за защита от домашното насилие; за защита на българското производство.

Председателят на левицата посочи текстовете, с които партията ще се заеме през новия политически сезон. Сред тях са законопроектът за българско производство и търговски вериги, както и Законът за управление на държавните предприята.

Партията ще обърне внимание на управлението на професионелен мениджърски принцип. Междувременно Законът за тракийските българи също ще е на дневен ред. Текстът е изработен заедно със Съвета на тракийските дружества в България.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар