Нинова: БСП е претърпяла тежка загуба, но е сила без която не може – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна”, каза в интервю за БНТ председателят на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според нея “БСП е претърпяла тежка загуба, но е сила без която не може”.

Ние сме определяща сила, каза още Нинова.

“Сега в парламента влязоха други партии и сме повече. Може и да се съберем по политики. Слави Трифонов, ако предложи кабинет, когато му дадат мандат, и му е необходима нашата подкрепа, ние ще дадем нашите гласове”, заяви лидерката на БСП.

Нинова ще проведе през почивните дни срещи със структурите на партията.

Лидерът на българските социалисти ще изслуша мнението на структурите за ситуацията в страната след изминалите избори и за поведението на парламентарната група на БСП в 45-ото народно събрание.

На срещата ще трябва да бъде чута оценката им за изборните резултати и действията, които трябва да се предприемат от тук нататък за стабилизиране на партията.

През седмицата Нинова призна загубата на БСП и нейното трето място в парламента, но заяви, че няма да подава оставка, защото моментът не е подходящ и това ще доведе до хаос.

Появиха се призиви и за оставката на червения лидер от местни структури от Перник и Пловдив.

На този фон Изпълнителното бюро на БСП свиква присъствено заседание на БСП на 17 април, събота, на което ще бъде обсъдена актуалната политическа ситуация в страната, ще бъде направен анализ на изборните резултати и предстоящите решения в Народното събрание.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар