Нинова: Българи, не се предавайте! Рано или късно всеки, който краде, ще лежи в затвора

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Ами той като че ли вотът на недоверие приключи, преди да е приключил. Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция.

С тези думи председателят на БСП Корнелия Нинова започна изказването си по време на дебатите около вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“.

„Обръщам се най-вече към българските граждани. Уважаеми български граждани, правим този вот на недоверие за вас. Всеки от вас е свободен човек да подкрепя БСП, ГЕРБ, ОП, „Воля“, ДПС. Това е свободен избор, но всеки от вас е срещал в живота си корупцията“, заяви Нинова.

Лидерът на социалистите посочи, че вотът на недоверие е за хората, за да имат смелост, сили, да ги освободи от страха и да им даде самочувствие, че никое правителство не е по-голямо от тях. „Този вот не е само за БСП и на БСП. Той е на майките на децата в София, които не са си платили и не са в онзи списък за детските градини с предимство. То е за работниците, които не са си получили заплатите, но работодателите ще се измъкнат от отговорност, защото са си платили, на когото трябва или са близки до властта. Той е на собствениците на малки и семейни фирми, които няма да получат обществена поръчка“, каза лидерът на БСП.

„Ние не искаме просто да сменим едни, за да се храним ние. Ние искаме да сменим 28-годишия модел на управление на страната“, каза тя.

Уважаеми българи от всички политически цветове. Не се предавайте! Може да е трудно и бавно. Но рано или късно всеки, който краде ще лежи в затвора. Преди да сме партийци ние сме българи. Рано или късно България ще стане нормална държава“, каза още в емоционалното си слово Корнелия Нинова.

„Краде се, купува се послушание и мълчание. Ако не искаш да бъдеш купен – бият. Осъвършенстват се, модернизират се, защото светът се модернизира. Помните ли как Бойко Борисов управляваше митниците преди години? Простичко – с телефони“, каза Нинова и припомни за случая „Ало, Ваньо“, каза лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова поясни, че приходите от акциз са се увеличели от увеличаването на акциза, а не от усилията на правителството. „Ние държим на думата си. И за всичко, което се отнася за бъдещето на Европа и достойното място на България в нея, работим заедно и сме получили вашето признание за това. Благодарим, но когато ни хулите, че с вота на недоверие сме антиевроепейци, а вие пазите ценностите на Европа имам въпроси към вас. В кой европейски документ пише, че някоя от ценностите може да се замразява временно? Желанието да заключите тези права за 6 месеца е антиевропейско дело“, каза Нинова.

Тя попита за 6 месеца ще спрат ли кражбите. „Съмнявам се. Уважаеми българи, след малко ще чуете от трибуната едно изречение, което не би трябвало никога да се изрича в демократична държава, член на ЕС. А то ще бъде „БСП няма право да говори за корупция“. Не, има, защото зад тези 80 социалисти, стоят 1 млн. българи. Вие не можете да кажете на 1 милион българи: “Няма да говорите”. Никога от БСП няма да чуете това изречение. Вие няма да говорите. Ние ви уважаваме в избора да гласувате за ГЕРБ, ДПС, вие сте свободни хора. Ние ще критикуваме правителството, ръководството на ГЕРБ, но никога няма да си позволим да кажем: „Нямате право да говорите от името на хората, които са ви пратили тук“, заяви лидерът на БСП.

Нинова посочи, че управляващите ще се опитат да отнемат на БСП да бъде водач на борбата с корупцията. „Няма да ви го позволим. Първата причина – защото БСП е единствената партия в България, която на свой най-висш форум е направила анализ на грешките си и е приела убийствена самокритика“, подчерта Корнелия Нинова. Според нея само смел, мъдър и почтен към избирателите си политик може да се самокритикува. Тя даде пример с конгреса на ГЕРБ, където 100 от 100 гласуват „за“ решенията.

„Преди една година обявихме своята главна цел – унищожаване на паралелната държава, която краде от вас 10 млрд. лева. Тази паралелна държава се изправи веднага срещу нас“, каза Нинова. Тя подчерта, че БСП е отказала на паралелната държава да бъде част от нея, въпреки натиска. „Не се съгласихме да бъдем част от тази паралелна държава, да папкаме и да слушаме. Обявихме се против нея. Тогава тази паралелна държава извади тоягата“, заяви Нинова и обърна внимание, че БСП ще издържи и на това, защото ще ги направи по-силни.

“Ние имахме възможност да станем част от корупцията – ние не искаме да споделяме с тях трапезата. Искаме да сменим модела, 28-годишния модел на управление на България”, заяви Нинова.

Източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар