Нинова: “Внесохме предложение за промени в правилника на НС за намаляваме заплатите на депутатите от 3540 лв. на 2976 лв.”

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Внесохме в деловодството на НС промени в правилника на парламента.

С него намаляваме заплатите на депутатите от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. – заплатата, с която е приключило предишното НС”.

Това обяви лидерът на опозицията Корнелия Нинова
“Заплатата на народните представители ще бъде фиксирана сума, която не се увеличава до края на парламента, колкото и да расте средната работна заплата.

Тази заплата ще се отрази на още 19 органи в страната – политически и административен елит в страната, чиито заплати зависят от тези на депутатите”, посочва тя.

Нинова очаква яростна съпротива срещу искането ѝ за отнемане на депутатските привилегии.
“Знаем, че ще има тежка съпротива срещу това и ще ни изкарат по-черни от дявола.

Готови сме за този упрек, но имаме един въпрос, на който опонентите ни би трябвало да отговорят – кой друг в страната, освен политическия и административен елит, получава на тримесечие увеличение на заплатата автоматично? Става въпрос за справедливост и за равни права и възможности в страната”, казва тя.

Второто предложение, което визират внесените променит,  касае отпуските и ваканциите.

Предлагаме депутатите да почиват само на официално обявените в страната празници така, както всички българи, и лятна ваканция. Конституцията и законите на страната гарантират равни права.

Нинова се митивира: “С какво другите работещи хора в страна са различни, че техните заплати не се индексират на всеки три месеца според средната заплата?

С какво другите хора са различни, че трябва да почиват само на официални празници, а ние трябва да почиваме 75-80 дни – за един и същи труд, за едно и също работно време?

Не може някой да работи по 8 часа и да получава 600 лв, а народните представители да работят по 5 часа и да получават 3500 лв.
Справедливо и законно ли е?”

Източник: Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар