Нинова: ГЕРБ повече няма да ни управлява – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все по-малко вероятно ми изглежда Бойко Борисов да се върне на бял кон. ГЕРБ повече няма да ни управлява. Но все пак да не ги подценяваме. Това заяви соцлидерът Корнелия Нинова пред БНТ. 

Червеният председател обясни, че не е имала тайна стратегия за голямата лява коалиция и че тя е поела инициативата. “Няма нищо тайно. Аз се обадих на всички – на Румен Петков, на Георги Първанов. Няма нищо скрито, няма тайни неща. Всичко беше официално. Има една голяма цел – да обединим лявото за обща политика и резултат”, посочи тя.

Нинова увери, че лявоцентристката коалиция ще предложи сериозна алтернатива, която се налага и от развитието на обществените настроения, както и COVID кризата, а и последвалата икономическа и социална криза.

Соцлидерът отново припомни, че големият проблем в страната е бедността. “Кризата задълбочи това, увеличи неравенството. Една голяма лява коалиция може да доведе до решаването на този въпрос. Други проблеми, включително и в резултат на кризата – загуба на работни места, понижаване на доходите. От 1 юли ни очаква увеличение на ток, парно, водата се увеличи. Инфлацията расте. Това означава оскъпяване на живота”, добави тя.

Нинова уточни, че една част от твърдото ядро на БСП не е гласувало. “Възрастните не излязоха заради страх от COVID-19. Време е вече да се избира не толкова с емоция, а с разум. Тряба да се гледат политики и програми. Вече е въпрос на можене, а не на искане на промяна. Да се избере този , който може да я направи.

Да се види кой какво е правил в последните години. Претендираме, че много последователно и принципно правихме това. Слави Трифонов го нямаше през годините, когато се борихме с ГЕРБ, понесохме много удари. “Демократична България” не бяха толкова активни. “Изправи се! Мутри вън!” ги нямаше””, посочи тя.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар