Нинова: Кога ще има осъден политик в затвора?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Оставките са политически фалш. Те са опит да се потуши скандалът с апартаментите на властта. Цветанов напуска парламента с тежки съмнения за политически рекет, лобистки закони, може би данъчни престъпления, а в същото време остава лице на кампанията и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването “Плюс-минус” на Нова тв.

По повод съмнения на БСП за предстоящи манипулации в изборния процес, Нинова заяви, че те са обуславят от факта, че решенията в комисиите ще се вземат с мнозинството на ГЕРБ и че не е възможно да се обжалват пред ВАС, а освен това има мъртви души в списъците.

„ГЕРБ постигнаха съвършенството корупцията да е заложена в закона, нарушенията на изборните правила да са заложени в закона. Да се приемат закони в интерес на фирми или на изборния процес на управляващата партия”, коментира Нинова.

Нинова е категорична, че смисъл от подаване на оставки няма, ако това реално не променя нищо. „А ние от 10 години наблюдаваме едно и също”, заяви председателят на БСП.

“Ние твърдим, че това е модел ГЕРБ, защото вижте какво стана с Нанков – отстраниха го, върна се като зам.-министър на регионалното развитие, отстраниха Московски – отиде в Черноморска банка. Оставката стана индулгенция – тя има смисъл, ако променя нещо”, категорична бе Нинова. “Десет години гледаме един и същ процес: корупционен скандал, оставка, а моделът остава. Няма един наказан – кога ще има осъден политик в затвора?”, попита тя.

Според Нинова основният въпрос е, че има злоупотреба с власт и гласуване на лобистки закони от страна на управляващите. “Как точно КОНПИ ще разследва г-н Цветанов, след като самият председател е под съмнение, че има подобни имотни сделки”, попита още Нинова. Тя заяви, че от БСП нямат доверие в проверките и че не може управляващо мнозинство да си назначава комисията, която ще го проверява.

По думите й левицата щяла да прекрати бойкота си и да се върне в пленарната зала, ако Цветанов беше напуснал политиката изцяло.

“Залогът на европейските избори е и национален. Победата ни на евроизборите ще значи оставка на правителството и предсрочни избори”, заяви Корнелия Нинова.

Тя акцентира, че БСП от 3 години повтаря, че това е моделът на прехода – олигарси и политици- сраснати, леви и десни – в безпринципни съюзи. “Разликата е, че те искат запазване на този модел, а ние искаме да го променим.

Според нея Сергей Станишев не трябва да бъде в листата на БСП за предстоящия евровот. “Но това ще го реши окончателно Националният съвет на 14 април,” коментира Нинова.

Тя поясни, че председателят на ПЕС има много задължения като такъв и в това свое качество трябва да обединява различни становища.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Нинова: Кога ще има осъден политик в затвора?

  • Когато си правите компания с Боко и Цвъки в затвора… Всичките в един цирк играете, номерата си,ги знаете.

Вашият коментар