Нинова: Корупцията става емблема, етикет на това управление

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Корупцията става емблема, етикет на това управление, заяви на пресконференция на “Позитано” 20 лидерът на БСП корнелия Нинова.

Оставките не променят нищо. Защото едни си тръгват, други идват, каза тя по повод на поредния министър, който си тръгва от кабинета “Борисов” – Румен Порожанов.

В ГЕРБ има двойни стандарти – Порожанов не си тръгва заради корупция, а защото не е уволнил чиновник, посочи в изложението си пред медиите лидерът на БСП.

7 от 9-е оставки в кабинета са за съмнения за корупция – тя е в основата за провала на правителството, бе категорична Корнелия Нинова.

„Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки от министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов“, продължи лидерът на БСП.

И обърна внимание, че кадровите рокади са все в ключови сектори: здравеопазване, транспорт, икономка. „7 от 9-е оставки са подадени за съмнения за корупция. Корупцията е в основата на провала на това правителство. Можем да направим такъв извод. Става етикет на това управление“, каза още Корнелия Нинова. По думите й от 1 месец и 10 дни след оставката на Цветан Цветанов няма резултат по отношение на проверката към него от КПКОНПИ. Според Нинова е необходима промяна на модела и тя може да започне на 26 май.

“ГЕРБ ни злепоставят като държава”, бе изводът на Корнелия Нинова.

“Имаме конкретни предложения как да се справим с проблемите, ние не просто констатираме, а даваме предложения. Да се хванем за ръце и да си подредим държавата. Обръщам се към всеки, с който имаме като цел върховенството на закона”, каза лидерът на БСП.

“Ние искаме оставката на този кабинет и предсрочни избори. Добре е в този случай Бойко Борисов да поеме лична отговорност и да си подаде оставката. Според мен министър

„Днес имаме поредната подадена оставка от министър Порожанов, но мотивите, с които е освободен, произнесени от г-н премиера слагат край на уж новия стандарт за морал, налаган от ГЕРБ в политиката. За г-н Порожанов отдавна тегнат съмнения за злоупотреба с власт, за корупция, но той не си тръгва заради това, а защото не е уволнил чиновник“, каза в началото на пресконференцията Корнелия Нинова. „Очевидно има двойни стандарти при решенията за освобождаване на министри“, категорична е тя.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар