Нинова: Не знам до утре какво ще излезе от този бюджет – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като върна мандата за съставяне на правителство лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с предупреждение относно актуализацията на бюджета. Първоначално от партията обявиха, че ще задържат максимално третата папка, за да се приеме държавната сметка. 

“Това за нас е въпрос номер едно от момента, в който се разбра, че не може да има мнозинство за съставяне на редовен кабинет. Поканихме трите партии на протеста и между първо и второ четене да уточним най-важните въпроси. Отхвърлиха и това предложение”, посочи Нинова.

Тя обясни, че са последвали десетина предупреждения: “Ще стане беля. И вие днес сте свидетели в парламента какво се случи. Просто нашите прогнози се оказаха верни. Всички партии си внасят предложенията. Поради несъгласието на партиите на протеста няма трайно мнозинство, което да подкрепи едни и същи предложения. Не знам до утре какво ще излезе от този бюджет”, обясни Нинова и разкритикува: “Изключително безотговорно отношение”.

На обвиненията, че има коалиция между ГЕРБ, БСП и ИТН Нинова отговори: “Искам да кажем ясно – днес БСП, ДПС и ГЕРБ гласувахме заедно на пенсионерите да се дадат по 120 лева до края на годината заради COVID кризата. Намираме това за правилно, справедливо, необходимо, даже задължително. Не ни интересува какво говорят от ИТН и какви коалиции им се привиждат”, категоричен е лидерът на БСП.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар