Нинова: Не на джендър идеологията. Ботев ни е по-скъп от Робинзон Крузо. Семейните ценности са ни по-скъпи от третия пол

Конелия Нинова
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Не на джендър идеологията.

Ботев ни е по-скъп от Робинзон Крузо.

Семейните ценности са ни по-скъпи от третия пол. България и българското общество не приема тази идеология.

Не я вкарвайте в училищата. Губим децата си. Промиват им главичките с псевдоценности. Трябва да дадем отпор на това с истинските ни ценности. Призовавам за образователна система, адаптирана и обърната към дигиталното поколение”.

Това заяви лидерът на БСП по време на разширеното съвещание на Националния съвет, на което тя представя алтернативата за управление на страната “Визия за България”. Залата избухна в аплаузи.

“БСП започва разговор за бъдещето на България. Ние поставяме началото на един процес, който няма да бъде лек. Днес ние предлагаме алтернатива не на ГЕРБ, а на системата на прехода. Днес ние се обръщаме към народа си. – да сложим край на прехода и да посочим друг път за развитие на България. Чуйте идеите ни, ако има желание – по Вазовски, който с каквито идеи, може да си включи в този процес. Знаем, че ще има съпротива”, посочи в началото на своето експозе Нинова и подчерта, че тази система ни убива, както са казали майките на деца с увреждания, и тя не може да бъде кърпена повече.

По думите й тази система е създадена в годините на прехода, за което всички партии имат принос.

„Можем ли да събудим и обединим националната си енергия, да сложим край на прехода и да очертаем хоризонт, друг път за развитие на България. Имаме ли сили да се освободим от разделението от миналото – българи срещу българи и да се обединим българи за бъдещето“, попита Нинова.

Тя посочи, че БСП не претендира, че са най-умните, всезнаещи и единствени. „Днес се обръщаме към всеки наш сънародник. Чуйте идеите ни. Ако имате желание, по Иван-Вазовски, който с каквито сили и компетенции разполага, да се включи в този процес. Някои от идеите ни ще бъдат оспорвани и нека да бъде така. Някои от идеите ни ще ядосат определени кръгове и интереси. Ще има съпротива. Предупреждаваха ни за това. През цялото време казвах на екипите, които работеха: „Не се стъписвайте пред имена и групировки“, каза Нинова. Тя посочи, че им е казала да мислят за интереса на българина и за суверенитета на България.

В обстойното си изложение Нинова предложи да се спре с разграбването на националните богатства – стратегически предприятия да бъдат забранени не само за приватизация, но и за концесии.

БСП предлагат промени в четири ключови сфери – икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование. “Предлагаме да спрем разграбването на националните богатства”, заяви Нинова и допълни, че в момента не обществото, а малцина се възползват от тях. Тя каза, че БСП не е против концесионирането, но балансът е бил нарушен и трябва да се възстанови.

От БСП предлагат онези стратегически обекти, които са забранени за приватизация, да бъдат забранени и за концесия. “Да не се дават на концесия БДЖ, летища и пристанища, “Български пощи”, многопрофилни болници, плажовете, ВиК сектора, НДК, филмова индустрия, БЕХ и др. Тези предприятия да не се управляват на партиен, квотен принцип, а на конкурсно начало, настояват от левицата.

България да развива с участието на държавата стратегически отрасли на икономиката като енергетика, електроника, земеделие, машиностроене, фармация, химическа промишленост.

Голяма грешка да смятаме, че мигрантите могат да решат кадровия проблем на бизнеса, не- трябва да си създаде кадри, посочи Нинова.

Нинова се обяви да намаляване на ДДС върху храните, поиска таван на субсидиите и насочване на субсидии към производството на зеленчуци, плодове и месо.

Соцлидерът не скри, че е притеснена от демографската криза, от грешната система на образование и др. Тази система ни убива, подчерта Нинова. Икономически кръгове си купили политици от всички цветове и това е скритата държава. Да спрем разграбването на националните богатства, призова лидерът на червените.

Тя атакува новия закон за концесиите, който е скрита приватизация. Лидерът на червените поздрави КЗК за забраната на сделката на “Инерком” с ЧЕЗ.

Каква икономика искаме да развиваме, пита тя. Лидерът е против икономиката на парче и се обяви за родното производство.

Безплатни детски градини, един учебник на един клас, са част от идеите в сферата на образованието.

Обръщайки се специално към Сергей Станишев лидерът на БСП поиска дебат за ревизия на решението на конгреса на БСП за членството на България в Еврозоната.

Нинова подчерта, че България не е готова, че по милост да ни пратили в чакалнята на чакалнята на Еврозоната и че редица икономически светила ни съветват да не влизаме в този клуб на богатите държави.

Край на бягството на държавата, смяна на договорените правила между политическите субекти, за това настоява още Нинова. Тя предупреди, че тези идеи ще срещнат жесток отпор – това ще е отпор т на 10 млрд лева на паралелната държава. Пожелавам смелост и неподкупност, завърши накрая Нинова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар