Нинова: Няма да влезем в пленарната зала! ГЕРБ надробиха тази каша, да я оправят!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма да влезем в пленарната зала, ГЕРБ натвориха кашата с Изборния кодекс, да я оправят!

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни в студиото на “Лице в лице” по БТВ защо червените депутати напуснаха парламента и няма да се върнат въпреки обрата в позицията на управляващата партия.

 

“Напуснахме по три причини. Прегазиха законите с несъгласието да се спази той и да се избере нова ЦИК. Отнеха права на български граждани със зачертаването на преференцията. Разписаха авторитарната власт и изречението “една партия една държава” в закон”, обясни Нинова в ефира на БТВ.

ГЕРБ прегазиха законите без да се замислят, отнеха човешки и политически права, отнеха правото за обжалване в Касационният съд с промените в Изборния кодекс, подчерта отново лидерът на БСП.

 

Нинова бе категорична, че БСП ще даде предложения за членове на ЦИК. Запитана дали социалистите ще се върнат в залата, за да гласуват тези предложения, Нинова обясни: “Решението за напускането на парламента бе взето от Националния съвет на партията, пак той трябва да вземе решение да се върнем!”

 

Соцлидерът припомни, че червеният пленум е взел решението за напускане след четири часа дебати. За напускането са гласували 77 души, против са били трима, а 33-ма са се въздържали.

 

“Смисълът на опозицията е да изразяваш аргументи. 26 часа битка – и нищо”, посочи тя, аргуменриайки още веднъж защо червените няма да се върнат в парламента. Стоейки там, ставаме съучастници, посочи тя.

 

Нинова подчерта, че ГЕРБ нямат намерение да изчистят списъците от мъртвите души.

 

“Нашата задача е да дадем на хората алтернатива. Каквото решат – това”, каза Нинова по отношение на казуса предсрочни парламентарни избори.

 

„Една партия се опитва да въведе диктатура. Ние сме против това, независимо кой е на власт“, заяви още Нинова.

„Решението за напускане е взето от Национален съвет на партията. Стоейки в зала ставаме съучастници на престъплението. Качеството на законодателството е отчайващо. Те вкарват поправки на поправките преди да са публикувани. Това е дъното на парламентаризма. Може ли парламент, който кове закони, пръв да ги нарушава? Нашата задача е да дадем алтернатива. Ако народът пак избере Борисов, това ще е негова воля“, каза лидерът на опозицията.

“Страната е залята от битова престъпност. Вместо службите да се занимават с това, униформените са превърнати в чиновници, които седят и приемат декларации срещу прането на пари”.

 

Очаквайте подробности!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар