Нинова няма да подава оставка, няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ или ДПС, а

Нинова няма да подава оставка, няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ или ДПС, а „Възраждане“ „не е опция“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на БСП Корнелия Нинова и членовете на Изпълнителното бюро на партията няма да подават оставки, въпреки че резултатът на социалистите постави нов негативен рекорд на изборите.

„Няма да подаваме оставка“, отвърна Нинова на журналистически въпрос по време на първия брифинг на БСП след вота в неделя. Тя добави, че на заседание на Изпълнителното бюро е взето решение за свикване на Национален съвет следващата събота, където ще бъдат взети и конкретни решения.След това Нинова отново подчерта, че „категорично няма да подаваме оставка“ и настоя, че искането за оставка идва от хора, които са прогнозирали, че „БСП ще падне под бариерата, че няма да минем 4%“.


На нов въпрос от журналист дали около 35 хиляди гласа спрямо предишните избори не са достатъчен аргумент да поема лидерска отговорност, тя отговори: „Реалисти сме. Оценяваме резултата като лош. Трябва да променим нещо. Ще вземем мерки, не сме си сложили розови очила“.

От изборите на 4 април миналата година, когато БСП спечели 480 хил. гласа доверието в левицата пада на всеки следващ вот. На предсрочния вот на 11 юли партията беше подкрепена от над 100 хил. души по-малко. С почти още 100 хиляди падна резултатът й на 14 ноември 2021-ва, а последните данни от изборите вчера сочат, че гласовете са стигнали ново историческо дъно от 232 738.

Нинова потвърди заявеното в изборната нощ, че няма ГЕРБ и ДПС няма да получат подкрепа от БСП, а „Възраждане“ „не е опция“. Въпреки че според нея „не е добре да има нови избори“, тя се обяви и срещу евентуалното съставяне на експертен кабинет, защото той би бил „опит за скриване на политическата отговорност зад уж експертни личности. Ние сме „за“ да се носи лична отговорност, особено в трудни моменти“.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар