Нинова: Партиите на протеста да не извиват ръцете на президента

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова призова партиите на протеста да седнат на разговори заедно със социалистите за оползотворяването на кризисния трети мандат и избягването на трети парламентарни избори. Нинова ги укори, че от вчера отново са започнали да издигат разделителни линии спрямо БСП и да извиват ръцете на президента на коя формация да връчи мандата.

Третият мандат е кризисен, но и възможност да решим всички проблеми и да дадем стабилност на държавата, посочи Нинова.

“Искаме разум, спокойствие и диалогичност, тъй като си знаем тежестта, за разлика от някои други, 36 депутата са си 36. Казваме, че сме готови, ако президентът даде на нас третия мандат, да поканим всички без ДПС и ГЕРБ на разговори, да сложим 5-6 важни неща на масата, да започнем разговори служебните министри дали са съгласни да участват в редовно правителство”, отправи оферта от трибуната соцлидерката.

Тя очерта необходимостта от действащ парламент и редовно правителство в момент на надигаща се вълна от заразата, протестиращи медици, задаваща се стачка на работодатели и синдикати заради цената на тока, бежански натиск по границата и нужда от актуализация на бюджета.

“За съжаление от вчера отново започнахте да залагате разделителни линии – “ако бъде мандат на БСП, ние няма да го подкрепим”. Ама вие още не знаете какво ще предложи БСП! И какво – отиваме на трети избори през зимата? Това ще бъде ваш избор, вчера леко доближихте границата на търпимостта. Не  можете да казвате, че предупреждавате президента да не дава третия мандат на БСП! Не се месете в правомощията на президента, не му поставяйте условия, не му извивайте ръцете и не ни подлагайте на пазарлъци!”, предупреди Корнелия Нинова. Тя изтъкна, че залогът е промяна на модела на управление или даване на време той да се окопае.

 По думите й оползотворяването на третия мандат е изпит за истински политици и държавници.

“Имаме изключително сериозна работа, а вие, уважаеми колеги от партиите на протеста се хванахте за гушите, наричахте се как ли не помежду си, което е недопустимо, решихте, че промяната на модела може да почака. Е, колко да почака, пет шест месеца, защото липсата на правителство на промяната бетонират досегашния модел”, заключи Нинова.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар