Нинова представи в Смолян “Визия за Родопите”: ГЕРБ са проваленото настояще. Отиват си!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи в неделя в Смолян “Визия за Родопите”.

Така е наречена програмата на социалистите за развитие на планинския регион.

От една процъфтяваща област с невероятни природни дадености и ресурси за развитие, Смолян е превърнат в град със затихващи функции, посочи Нинова.

По думите й това е най-бързо обезлюдяващата област, 35 000 души са напуснали региона от 2000 г. досега.

Снимка: БСП, архив

 

“Всички говорят за демографска катастрофа, за лошото състояние на здравеопазването, образованието, за ниските доходи, но никой не предлага какво да се прави, освен БСП.

Още през юли миналата година отправихме своето предложение за бъдещето с Визия за България. Защото ГЕРБ са проваленото настояще – ясно е, че си отиват. Нашата цел е бъдещето. И го очертахме. Заедно с вас”,а заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред препълнена зала на среща с обществеността на град Смолян.

 

Тя изтъкна, че “Визия за България” е обсъждана на над 500 срещи в цялата страна, с близо 1000 предложения, всеки който е искал, се е включил – учители, лекари, земеделци, инженери, строители, учени.

“Тази Визия не е писана само в кабинетите в София. Тя е дело на десетки хора. Тя е предложение на БСП, но неин съавтор е народът. Никоя друга партия не предлага такава програма и такъв начин за нейното изготвяне. Затова тя е обречена на успех”, смята Нинова.

Тя отбеляза, че се говори за предсрочни избори, за европейски избори, за местни избори, че се спрягат  имена, редят се листи, плетат се интриги, мерят се рейтинги и никой не говори за конкретни действия за изваждане на България от дъното и подобряване на живота.

 

“Ние предлагаме този разговор и решения. И предизвиквам всички партии да ни последват и да го направят.  Визия за България ще се превърне във визия за всеки регион. Тук съм да ви представя Визия за Родопите” – каза председателят на БСП пред хората от Смолян. Тя изтъкна, че  от процъфтяващ град, Смолян става град със затихващи функции, а областта обезлюдава най-бързо. 48 процента от хората са на прага на бедността.

 

“Имате всички природни богатства, а хората са работещи бедни. Това направиха управлението на ГЕРБ и кметът на ГЕРБ от този процъфтяващ край. Това е статуквото, но то може да бъде променено. Стига да го поискате, да не се страхувате и да бъдете бдителни да не ви подменят гласа. Те са царе на манипулациите. Ако изборите са честни, ГЕРБ  не биха ги спечелили”, категорична беше Нинова.

 

Тя уточни, че  със 17 процента подкрепа за правителството на Борисов и 8 процента на парламента, това управление вече няма легитимност.

 

Предложенията на левицата за икономическо съживяване на област Смолян включват стимулиране на икономиката чрез данъчни преференции, жилищна политика за млади семейства, обновяване на инфраструктурните проекти, програма за разгръщане на целогодишен туризъм и др. Такива региони имат нужда от специални програми за развитие, смята Нинова.

 

Последва два часа дискусия по мерките, предложени от БСП, за възраждане на Родопите.

 

 

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар