Нинова: Президентът чака провал за редовен кабинет – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Какво да реши това Велико народно събрание, за какво е то. Какво ще променим, но не искам да коментирам, защото не знам какво точно искат колегите от ДПС. Това каза Нинова от кулоарите на народното събрание, попитана какво мисли за предложението на ДПС да се свика Велико народно събрание.

Всичко това, което се става в последните седмици, е най-жестокият удар по институциите, който се е случвал. Много съжаляваме, че никой не ни чу. Трябваше да се съберем всички, да излъчим важните задачи за България, да определим срок и да направим надпартийно правителство, в което няма политически лидери, да го контролираме от парламента и досега поне на първо четене да сме разгледали бюджета. За нас най-важен си остава бюджетът”, коментира Нинова.“Всички тези техни записи, грозотии, които вадят, пречат на истинския процес, който трябваше да е бюджетът”.


Очевидно първата и втората политическа сила оставят приемането на бюджета в зависимост от това какво мнозинство ще се излъчи. Отговорността е изцяло на Бойко Борисов. смята тя.

“Румен Радев бави много втория мандат и не мога да разбера защо. Вероятно печели време, за да се разпадне всякакво мнозинство и да управлява със служебния кабинет. Ролята на президента в момента е да събере всички и да търси консенсус, а не да разединява”, посочи тя.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар