Корнелия Нинова

Нинова прогнозира битка между Цветанов и Борисов!

Конелия Нинова, Парламент
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и криза в управляващото мнозинство.

Това заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната в Народното събрание на първото пленарно заседние за новия политически сезон.

Аз съм председател на „БСП за България“, но ви говоря като българка. Ние решихме 20 души да останат в залата, а останалите идваме при вас с вашето предложение и нашата молба да ви чуем, заяви Нинова.

Като пример за абдикиране на държавата, лидерът на БСП посочи срива в Търговския регистър, фалита на застрахователното дружество „Олимпик“ и трагедията край Своге, в която 17 души загубиха живота си.

Най-лошо е реакцията на управлението. Управляващите се хванаха за гушите в спор за постове и пари, посочи Нинова.

Според нея през следващите дни ще станем свидетели на битката между Цветан Цветанов и Бойко Борисов:

Оставки се оспорват от Цветанов. Това говори за несигурност в страната.

Корнелия Нинова попита още дали майките на децата с увреждания са маргиналните групи, които според вицепремиера Валери Симеонов искат смяна на правителството. Тя попита още премиера Борисов дали баба Дора е спящата терористична клетка.

Това не е цирк, а разпад на държавността и агония. Обръщаме се към вас с идеи за промяна на системата на 29-годишно управление на страната. Можем ли да организираме национална енергия, за да сложим край на този модел. Това е нашето обращение към вас, народе, заяви лидерът на левицата.

Тя бе категорична, че „този модел на прехода на обвързаност на пари и власт пречи за другото развитие на България. С това мнозинство няма да стане. В тази зала няма да стане“.

Това мнозинство не може да реши тези проблеми. Искаме оставката на правителството. Край на тази агония. Разпускане на парламента и предсрочни избори, призова Нинова, предаде OFFNews.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар