Нинова с тежки критики към ГЕРБ по време на последното заседание на Парламента – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нашата работа като опозиция и алтернатива свършихме добре с грижа за хората, а мнозинството превърна парламента в най-малко уважаваната институция. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация на последното заседание на 44-то Народно събрание.

“Приключва 44-то Народно събрание. Почтено е преди да даваш оценка на другите и накрая да започнеш от себе си и от начало. Парламентарната група на “БСП за България” имаме 4 достойнства в този парламент. Първо, влязохме с него с програма за промяна, за държавност, подобряване на каеството на живот, борба с паралелната държава. Още първите дни получихме предложение да изоставим тази наша цел, да станем част от модела, да предадем почти 1 млн. българи срещу влизане във властта и лични облаги. Отказахме. Останахме принципни, последователни, верни на хората, които ни избраха и честни към тях. Изпълнихме обещаното – всички поети ангажименти преди изборите внесохме след тях като законопроекти в парламента”, допълни Нинова.

Тя заяви, че БСП не е участвала в задкулисие, останали са опозиция от начало докрая, въпреки изкушенията и натиска.

“Превърнахме се в алтернатива не на думи, а с работа и действие. Внесохме 1323 алтернативни предложения по закони и решения на Народното събрание. Ние сме политическата сила, която първа направи и вече наложи като практика опозицията да внася алтернативен бюджет.

“Нашата работа като опозиция и алтернатива свършихме добре и с грижа за хората, но обликът на всяко Народно събрание се дава от мнозинството”, каза още Нинова. По думите й то е отхвърляло грубо и без аргументи предложенията на БСП.

“Сложиха 6 печални характеристики, които го превърнаха в една от най-малко уважаваните институции. Вместо да контролира изпълнителната власт, парламентът стана изпълнител на премиера. Това мнозинство променяше законите често и без оценка на въздействието. Уважаеми управляващи за 4 години сте променили 23 пъти Закон аза лечебните заведения, като изключим ваканциите и неработните дни, това означава, че на всеки 20 дена сте променяли закона. Абсурд в условията на здравна криза. 31 пъти сте променили Кодекса за социално осигуряване. Това означава промяна на всеки 15 работни дни. Последствията са хаотично, противоречиво законодателство. Трето, това мнозинство ще се запомни едно от най-лобисткото”, допълни още лидерът на БСП.

Тя разкритикува управляващото мнозинство за войната му с президентската институция. “За 4 години мнозинство смени 15 от 19 министри в Министерския съвет заради корупционни скандали и некомпетентно управление. На всеки 34 работни дни на парламента сте сменяли по един министър. За всичко това заплатите на депутатите се увеличаваха постоянно”, изтъкна още Корнелия Нинова.

“България може да се управлява по различен начин. След 10 дни решаваме не просто кой ще стане депутат, ще след 10 дни се залага бъдещето на България. В тези кризисни времена са нужни визионери, държавници, честни хора, професионалисти, които да ни преведат през трудните и отсега с умни политики да заложат гаранции за бъдещето на България”, допълни още Нинова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар