Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доклад на службите от 2016 г. сочи, че има заплаха за финансовата сигурност на страната!

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че тези документи са на бюрото на премиера Бойко Борисов от година и половина и засега няма действия.

Затова социалистите настояват да има извънредно заседание на Председателския съвет в Народното събрание. Той трябва да реши дали да разсекрети докладите на службите или парламентът да ги разгледа на закрито заседание.

Така ще видите за каква корупция става дума, обърна се към залата Нинова. И продължи, че по тази причина БСП внася вот на недоверие именно по темата корупция.

Обикновено, когато става дума за корупция се има предвид корупция в разходите, но от тези доклади става дума, че има и корупция в приходите, изтъкна от парламентарната трибуна Нинова.

Причината за искането е да се разсекрети доклад на ДАНС и прокуратурата от проверки на приходните агенции. Нинова заяви, че текстът съдържа информация, чиито изводи показват, че финансовата сигурност на страната ни е застрашена.

Тя коментира, че на 20 декември е поискано прокуратурата да предостави информация за извършената проверка в приходните агенции.

„За съжаление законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната“, заяви Нинова.

Сега БСП има и две искания – или да се разсекретят документите, или да се направи заседание в зала и да се вземе решение как да се запознаят с информацията.

Корнелия Нинова обяви, че БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 в 11.00 часа на тема корупция. „Като внесем мотивите, вие ще се запознаете, че в тях има част – корупция в приходите“, коментира Нинова.

Според нея тези документи ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват за вота на недоверие за корупция.

„Разбира се, сигурно мнозинството ще подкрепите правителството, тогава поне се надявам, че това, което ще видите на закрито заседание, ще ви накара да се замислите“, обърна се към представителите на управляващите партии Нинова.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

  • националната сигурност вече е застрашена , щом другарката нинова знае за тия 3 строго секретни документа !

Вашият коментар