Нинова: Явно “Демократична България” не искат да започнем промяната на модела “ГЕРБ”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Демократична България“ отказа среща за разговори за редовен кабинет и актуализация на бюджета. Разбира се, това е тяхно решение. Но решенията носят и отговорност. Очевидно има някакъв разнобой между тях, защото вчера един от техните представители обяви, че ще дойдат, днес няма. Това си е техен вътрешнокоалиционен въпрос, да си решат вътрешните въпроси. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

Нашата отговорност обаче е за държавата. Ние не се месим в работата на другите партии и коалиции, но си правим оценка и изводи от техните действия.

 

Неявяването на „Демократична България“ означава първо, че не искат редовен кабинет и че искат да отидем на избори.

 

Второ, по-лошо, че не искат да започнем промяната на модела, за който хиляди граждани стояха по улиците и искаха тази промяна. Нито промяна на модела “ГЕРБ” можем да започнем сериозно, нито промяна в съдебната система, нито в прокуратурата.  Това правят в момента.

 

Може би най-лошото на този конкретен момент е, че с отказа да дойдат на срещата, отказват да разговаряме за актуализацията на бюджета. Така с действията си рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, медиците без помощ за Ковид кризата, МВР без помощ за охраната на границата, икономиката без помощ за мерки и така нататък. Решенията и отговорността е тяхна. Ние продължаваме утре със срещата с “Има такъв народ”. От тяхното решение утре ще зависи как ще продължим.

 

В четвъртък в 14:00 часа свикваме нашия колективен орган – Националния съвет,  коалиционните ни партньори и депутатите, и на този общ форум ще решим какво ще правим.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар