Денков

Нито сълзите, нито сополите, които изля Денков в Страсбург, не можаха да трогнат евродепутатите

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нито сълзите, нито сополите, които изля Денков в Страсбург, не можаха да трогнат евродепутатите.

Оплака се от тайните служби на Путин и от великоруските интереси към България, но и това не сломи железните европейски сърца. И обещанията за прословутия евроатлантизъм, и нашето верноподаничество доземи към него не свършиха работа.

Голям резил бра Денков в Страсбург. На такова унижение не е бил подлаган нито един наш политик досега нито от еврочиновниците, нито от депутатите. Изправи се ротационният ни премиер да изнася реч пред празна зала. Да го слушат останаха само нашите евродепутати от неудобство. Демонстративно напуснаха залата и неколцината заблудени европейци на последния етаж, където обикновено влизат посетителски групи от всички държави-членки на ЕС.

Не разбраха ли нашите политици, че Европа не се интересува от България?! Спомня си за нас само в случай, че трябва да й свършим някоя мръсна работа. Като да изгоним руски дипломат или свещеник, или пък да заклеймим Путин за пореден път…

Високомерният европеец не си е променил нрава още от колониалните времена. Тогава се е считал за по-висша класа, сега е същото. Тогава към колониите си по света, сега към такива като нас. Разлика няма.

Денков трябва да уволни незабавно този, който му е писал речта. Кой ум роди това препускане през Юлий Цезар, хан Тервел, Св. св. Кирил и Методий, Джон Ф. Кенеди, Карл Велики, Карл Пети, Наполеон Бонапарт, Адолф Хитлер, Йосиф Сталин, Левски и Путин?! Каква обтекаема мисъл навърза талибаните в Афганистан, Сирия, Ливан, Ирак и Йемен, Централна и Западна Африка, ЧВК „Вагнер“, Сомалия и Тунис?!

Политически тюрлю гювеч – такъв, в какъвто се вари в момента и нашата родина.

Дали Денков разбра за унижението, на което беше подложен в Страсбург? Едва ли. За тая работа трябва да не си опериран от чувство за срам.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар