Новата топ герберка “забравила” да декларира “Ягуар”, мъжът и “забравил” да плати 53 бона на град Смолян

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Пампорово припомня скандал с Дариткова и мъжа й.

Държавата забравя да си потърси 53 000 лв. от Никола Проданов- съпруг на новия председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Парите са от натрупан наем за чайна в Пампорово.

Това припомнят запознати в курорта след като узнаха кой е наследника на Цветанов в парламента.

Областната управа в Смолян обаче закъсняла да внесе в съда иск срещу него. Дългът е опростен. Решението за опростяването е на магистратите. Мотивът- изтекла давност.

Проблемът започва във времето, когато тя е общинска съветничка в Смолян. А съпругът й държи чайната (143 кв. м) в зимния курорт, но престава да внася наема. Заведението е държавна собственост.

Областната управа прекратява договора си с него. Но той продължил да държи чайната. Безплатно. От управата се сетили да търсят парите чак два дни след като Дариткова е избрана за депутат.

Законовият срок за вземанията обаче отминал и съдът отхвърли иска на администрацията да получи парите. “Чиновниците са реагирали прекалено късно”, пише в мотивите на магистратите. За това време можели например да отдадат чайната под наем на друг.

Проданов отсякъл: “Не давам изявления.” Малко след това Дариткова се прочува след проверка на Сметната палата, която установява, че е “забравила” да впише в имотната си декларация автомобил “Ягуар”, купен от мъжа й. Тогава тя обясни, че много се ядосала на съпруга си, че не й казал за колата. Той пък й отговорил: “Забравих.”
Дариткова е балдъза на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.
Екип: Юниконбг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар