Новата VR система HTC Vive Pro предлага по-висока резолюция и по-удобен дизайн

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

HTC представи новото поколение на VR системата си Vive, което излиза под името Vive Pro и обещава някои ключови подобрения. VR шлемът вече предлага по-висока резолюция, има по-удобен дизайн и вградени слушалки. 

HTC Vive Pro има по-висока резолюция за двата си OLED дисплея – общо 2880×1600 пиксела или 1400×1600 на око, което прави 615 ppi гъстота на точките и сериозно увеличение спрямо 2160×1200 пиксела (1080×1200 за око) при стандартния HTC Vive.  

Vive Pro Sizing Dial

Новост са прикрепените към шлема слушалки, а също и подобреният начин за регулиране на размера – чрез колело в задната част на шлема. 

Vive Pro Profile

Като цяло личат подобрения основно в посока по-комфортно ползване на VR системата, което е изключително важно, за да бъде тя привлекателна за потребителите и бизнеса. Междувременно HTC показа и свой адаптер за безжично ползване на Vive. 

HTC Vive Pro има и две камери в предната част на очилата, както и двойка микрофони. Не се споменава защо е допълнителната камера, но HTC посочва, че тя ще бъде от полза за разработчиците на игри и приложения за Vive Pro. 

Цената и точната дата за старта на продажбите ще научим допълнително. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар