Нова година по площади и курорти: Празнуващ, милиционер, празнуващ, милиционер…

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българите, които ще посрещнат 2017 г. на открито, никога няма да са виждали толкова пагони на едно място. Заради опасностите от атентати и повишените мерки за сигурност след терористичното нападение в Берлин, МВР изкарва целия си наличен състав за новогодишните празненства по площади, курорти и т.н.

Ще има засилено полицейско присъствие на всички зони, където има масово струпване на гражданина, както и около обектите от националната критична инфраструктура, заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, цитиран от БГНЕС. „Използвам възможността още веднъж да заявя, че това е в контекста на повишената терористична опасност във всички страни от ЕС. И да подчертая, че конкретна заплаха към нашата страна за момента няма данни изобщо да е регистрирана“ допълни той.

Костов подчерта, че предприетите засилени мерки за сигурност и полицейско присъствие са валидни за всички градове в България. Особено внимателни ще бъдат полицаите в курортите, където стотици хиляди ще посрещнат Нова година. Там присъствието на униформени и цивилни ще бъде още по-сериозно. Повишени мерки за сигурност и увеличена охрана ще има също и по железопътни, автогари, летища. От думите на Костов стана ясно, че буквално целият състав на МВР ще бъде вдигнат на крак за предстоящия празник.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар